Практикување на здрави и иновативни методи за личен и професионален развој со М-р. Билјана Пешева

Позитивниот и здрав животен поглед кон светот, луѓето и кон себе, не е само романтичен поглед со наивно верување во добрите намери на луѓето и околината, туку проактивна комуникација насочена кон позитивните аспекти на личноста на индивидуите и настаните, со кои сме во секојдневен контакт. Вештината на пронаоѓање во себе такви зони како и пронаоѓање на исти такви зони кај луѓето и настаните околу вас е предзвик кој може да го постигнете преку учество во моите програми и курсеви  како и јога активностите кои ви ги нудам.

Моделот кој го користам во моите  програми вклучува развивање на личноста на личен, социјален, емоционален, духовен, еколошки, професионален, интелектуален и физички аспект. Користам активности и методи со кои работам на подобрувањето на личната и професионална благосостојба и употребувам  современи и древни техники наменети за подобрување на севкупното психо-физичко здравје и благосостојба.

Вашиот личен ментор , М-р. Билјана Пешева

Настани

Јога вежби со стап и медитација во природа

април 18th, 2022|

Многу луѓе мислат дека истегнувањето е само за оние кои вежбаат, но во суштина истегнувањето е потребно на сите, без разлика дали и колку се физички активни. Тоа е потребно за да ја одржиме мобилноста

Викенд семинар во природа “Ослободи се од минатото и изгради нова визија за себе”

април 18th, 2022|

Викенд генералка за твојот ум и емоции Vol.3.0 со техниките на Филис Кристал  Зошто Викенд ? Станува збор за сосема различен концепт на работа кој во себе ги интегрира  психолошкиот и духовниот дел кој секој

Јога активен одмор во Грција

март 19th, 2022|

Седумдневен активен јога одмор наменет за подобрување на вашето психичко, емотивно и физичкото здравје. Jога одморот ќе го држиме во прекрасната Фурка во ексклузивниот ALL EXCLUSIVE хотел Tropical 4* на полуостровот Касандра, од 08.06.22 -15.06.2022

Новости

Управувај со своите негативни емоции преку пет чекори

февруари 15th, 2022|

Ако  гледате кон негативните емоции како нешто што не треба да го доживеете, природно ќе им се спротивставите. Но, ако прифатите дека негативните емоции се природен дел од вашите искуства, можеби ќе бидете поотворени и

Создадовме нова слика во себе, за себе!

јануари 30th, 2022|

Јануари 2022 година го претворив да биде најинтересен месец во годината за мене и за сите учесници на 5 неделникот курс “Создај нова слика за себе. На средбите кои се одвиваа онлајн, работевме на градење

Ослободи се од туѓите очекувања

јануари 27th, 2022|

Нашите животи се испреплетуваат со животите на други личности заради нашиот взаемен раст и развој, а ние самите ги привлекуваме оние луѓе и искуствата кои ни требаат, за да нè научат, што и да е

Видео библиотека

“ Презадоволна сум после секој час и се чувствувам одлично. Добро е што постоиш инче ќе требаше да те измислиме. Благодарам од срце! ”

Сузана Љ, Април 2020

“ Најдобрата за јога и медитација. ”

Елена М, Април 2019

Сакам да ти  се заблагодарив за  тоа што ни се достапни часовите во секое време.  Сега си го извежбав вчерашниот час, многу ми беше убав. Бидејќи многу сакам камења ги имам насекаде низ мојот двор, фарбани, нефарбани, поголеми, помали, постојано велам  во некој друг живот јас сигурно сум била камен. Е денешново претворање во камен ми беше полн погодок, само на крај каменот ми се претвори во порозен морски сунгер. Јака како камен, во душа мека сунгер,  тоа сум си јас. Секоја дружба со тебе ми е ново и ново одврзување. Гушки, гушки <3

Сузана, Ноември 2020 , Your Content Goes Here
“ Инспирира, мотивира, подига и носи кон акција! “
Ирена А, Април 2020

“ Секоја чест Билјана за трудот кој несебично го вложуваш и шириш позитивна енергија! Прекрасни јога часови. ”

Ирена С, Април 2020
“ Одлични водени медитаци. Билјана е вистински професионалец. Посебно го ценам нејзиниот ангажман во ова време- невреме. Топло ја препорачувам “
Снежана Б, Април 2020

“ Прекрасни и многу моќни медитации води Билјана ”

Катерина М, Април 2020

“ Гласот на иструкторот е многу смирувачки. ”

Соња М, Декември 2018

“ Најдобрата ОНЛАЈН медитација! Ти благодарам за несебичната подршка која ни ја пружаш во овие карантински денови. ”

Анита К, Април 2020

“ Прекрасно како и секогаш. Ми ја враќаш насмевката и крилјата . Ти благодарам Биби што го правиш ова и што ни ги разубавуваш животите. ”

Ирена И, Мај 2020

“ Прекрасно искуство за сите сетила . Фала многу Билјана ”

Александра К.Б, Април 2020

“ Прекрасни онлајн часови и дружба ”

Кираца К, Април 2020

“ Вежбите и медитациите во комбинација со ликот и гласот на Биљана Пешева се искуство кое ти го олеснува денот, месецот, годината… БРАВО Биљана за идејата да направиш онлајн вежби за јога и медитации во време кога на сите и те како ни е потребно! Царица си! Ти Благодарам што постоиш! ”

Јасмина А, Март 2020
“Прекрасно предавање и атмосфера за работа.”
Вера Б, Јануари 2019

“ Чувство на ослободување, на енергија, на растење во себе, ете тоа ни го дава Биле со медитациите и јогата. ”

Наташа Б, Март 2020

“ Дефинитивни најдобри јога часови ”

Марга С, Април 2020

“Многу практични меки вештини и вештини за здрав живот! Навистина добивате она што ви треба на обуките ! ”

Елена М, Април 2019

“Топло го препорачувам Healthy Life Skills на секој оној кој сака да работи на себе на физичко, ментално и духовно ниво. Редовните yoga часови се идеално структуирани за да се ослободите од напнатоста, грижите и товарот кои го носи секојдневието, додека yoga retreat-ите се нешто што задолжително треба да се искуси. На нив секогаш нурнувам длабоко во себе, доживувам прекрасни и незаборавни искуства со Билјана Пешева, се збогатувам интелектуално и социјално преку запознавање неверојатни личности со кои се дружам и понатаму. Не двоумете се, пријавете се на следниот час и на следниот yoga retreat, Биби е вистински професионалец кој ќе Ви помогне да ја откриете светлината во Вас.”

Христина В, Мај 2019
“Билјана е тренер со врвен кавлитет и која се дава 100 % на сите вежби и предавања која таа ги држи.”
Матилда С, Декември 2018
“Ако сте почетник таа ќе ве воведе во тајните на медитацијата , јогата, здравиот начин на живот и размислување, кон поврзување со своето внатрешно, суштинско јас , со многу љубов и слобода ! А, ако сте веќе искусни ќе можете со Билјана Пешева да разменувате искуства и заедно да напредувате. Топло ги препорачувам нејзините сесии.”
Даниела С, Декември 2018

“Методата на Филис Кристал ја дознав во Индија, а преку Билјана Пешева започнав да ја практикувам вистински оваа година. Со моето скромно долгогодишно искуство во духовниот развој топло би ја препорачал на секој: најтопло и најискрено ! А Билјана ја дава со огромна љубов. ”

Даниел Г, Декември 2018
“Билјана е докажано најдобра во Македонија и пошироко. Патот може е долг но ти Биле, го имаш она што ќе те однесе на врвот! “
Катерина С, Декември 2018
Dijana Stancevska
Dijana Stancevska
30/01/2022
recommendsVerified
Драга Билјана вие сте веќе докажано најдобра кај нас и пошироко🌏🔝 Секоја ваша сесијата креативна и различна од предгходната но истиот ефект за сите нас❤🙏
Cvetanka Cece
Cvetanka Cece
24/10/2021
recommendsVerified
Свесно здравје е програма на која што посакувам да учествувам. Сведок сум како мојата братучетка си помогна стоечки да помине многу тежок период во својот живот, со помош на оваа програма и Билјана Пешева. И не само да го помине стоечки, туку работејќи на себе, да стане и подобра верзија на онаа, која што ја познавам цел живот. И бев пријатно изненадена дека имаше и сила да ми помогне и мене, дали со совет или дело. Ми даде препорака да исконтактирам со Билјана Пешева, која иако не ме познаваше, ме ислуша и ми даде совет, како да пронајдам решение за еден проблем. Имав чест да ја запознаам преку часовите на јога! Прекрасни часови, надополните со медитации кои помаагаат! Следна цел ми е да учествувам на оваа програма, која е добродит за секој!!
Tanja Bogdanoska
Tanja Bogdanoska
22/10/2021
recommendsVerified
Very good teacher ⭐⭐⭐⭐⭐
Ana Stojanovska
Ana Stojanovska
22/10/2021
recommendsVerified
Najispolnitelni meditacii! Bravo za Biljana Peseva 🙂
Biljana C Tasevska
Biljana C Tasevska
22/10/2021
recommendsVerified
Возбудливо и корисно искуство ☯️
Margarita Stoshik
Margarita Stoshik
20/04/2020
recommendsVerified
Definitivno najdobri joga casovi
Natasa Bozinovska
Natasa Bozinovska
30/03/2020
recommendsVerified
Odlicno so netrpenie go cekame sledniot cas ni dava energija da izdrzime da go socuvame mirot Da se ispravime i da gledame NAPRED
Христина Василова
Христина Василова
28/05/2019
recommendsVerified
Топло го препорачувам Healthy Life Skills на секој оној кој сака да работи на себе на физичко, ментално и духовно ниво. Редовните yoga часови се идеално структуирани за да се ослободите од напнатоста, грижите и товарот кои го носи секојдневието, додека yoga retreat-ите се нешто што задолжително треба да се искуси. На нив секогаш нурнувам длабоко во себе, доживувам прекрасни и незаборавни искуства со Билјана Пешева, се збогатувам интелектуално и социјално преку запознавање неверојатни личности со кои се дружам и понатаму. Не двоумете се, пријавете се на следниот час и на следниот yoga retreat, Биби е вистински професионалец кој ќе Ви помогне да ја откриете светлината во Вас.
Elena Mangova
Elena Mangova
09/04/2019
recommendsVerified
Very practical effective life skills! You really get what you really need here.
Vera Bojadziska
Vera Bojadziska
14/01/2019
recommendsVerified
Прекрасно предавање и атмосфера за работа.