Јога и здравје

Стекнување на вештини за намалување на стресот и напнатоста преку вежбање јога вежби и практикување техники на дишење

Јога вежби за физичко и ментално здравје

Доколку сте мотивирани да работите на полето на сопствениот ментален и физички напредок и да се ослободите од секојдневниот стрес, повелете на редовните часови за стекнување на вештини за физичко и ментално опуштање, преку практикување на јога вежби и техники за дишење.

Вежбите се наменети за сите современи и динамични луѓе како и за оние кои имаат акумулирано во себе напнатост или стрес и имаат потреба да се ослободат од истото. Целта на јога вежбите и техниките за дишење е да се врати рамнотежата во телото и умот.

Јога како начин на живот

 • го намалува нивото на акумулиран стрес во телото и умот;
 • го подобрува психо-физикото здравје;
 • ја зголемува мотивацијата и ентузијазмот на личен и професионален план;
 • ја потикнува самодовербата;
 • ја зголемува личната продуктивност и способност;

јога

Јога инспирација

Ефекти од редовно вежбање јога

 • Се зголемува само остварувањето
 • Се зголемува социјалната адаптибилност
 • Агресивноста се намалува
 • Акциозноста и депресијата се повлекуваат
 • Психоморторните функции се пдообруваат
 • Когнитивните функции се подобруваат
 • Се воспоставува рамнотежа на аутоимугениот неврен систем со тенденција на блага доминација на парасимтапичкиот нерверн систем наспорти симпатичнито н.с.
 • Се намалува срцевиот пулс
 • Ритамот на дишење се успорува
 • Крвниот притисок се намалува
 • Се зголемува Галванскиот одговор на кожата
 • ЕЕГ алфа таласите се зголемуваат
 • ЕМГ активностите опаѓаат
 • Кардиоваскуларните функции се подобруваат
 • Респираторните функции се подобруваат (респираторниот волумен се зголемува, се воспоставува правилен ритам на дишење, респираторниот систем се зголемува како и виталниот капацитет и способност за задржување на воздухот)
 • Гасторинтестинални функции се нормализираат
 • Ендокриниот систем се балансира
 • Екскреторни функции за подобруваат
 • Муслулна скелетна флексибилност како и подвижност на зглобови се зголемува
 • Издржливоста се зголемува
 • Енергеткото ниво е посилно
 • Телесна тежина се нормализира
 • Спиењето се подобрува
 • Имунитетот се зајакнува
 • Чувството на болка се намалува
 • Опаѓа нивото на гликоза
 • Нивото на натриум опаѓа
 • Вкупниот холесторол се намалува
 • Триуиглицириди опаѓаат
 • ХДЛ хлесторол се смалува
 • ВЛДЛ холесторол се намалува
 • Катехоламин се намалува
 • Хематокрит се зголемува
 • Хемоглобин се зголемува
 • Бројот на лимфоцити се зголемува
 • Вкупниот број на бели крвни зрнца се намалува
 • Лачењето на тироксин се зголемува
 • Витамин Ц се зголемува
 • Вкупното ниво на серум се зголемува протеин
 • Окситиоцин се зголемува
 • Прилактин се зголемува
 • Количината на кислород во крвта се згоолемува

Јога часови во студио

Здравјето е наше најголемо богатство и во сочувување на нашето здравје, јога вежбите и техниките за дишење имаат непроценлива вредност…

Прочитај повеќе

Јoга часови во природа

Една од многуте убавини на вежбањето јога е што буквално може да се направи насекаде. А, вежбањето јога во природа може само да ја поттикне вашата пракса на еден сосема поинаков начин…

Прочитај повеќе

Јога часови во живо

Онлајн Јога часови за ваше метално и физичко здравје од удобноста на својот дом!

Прочитај повеќе

 • https://youtu.be/SisvQobuABY

“ Најдобрата за јога и медитација. ”

Елена М, Април 2019

“ Гласот на иструкторот е многу смирувачки. ”

Соња М, Декември 2018
“ Инспирира, мотивира, подига и носи кон акција! “
Ирена А, Април 2020
“ Одлични водени медитаци. Билјана е вистински професионалец. Посебно го ценам нејзиниот ангажман во ова време- невреме. Топло ја препорачувам “
Снежана Б, Април 2020

“ Секоја чест Билјана за трудот кој несебично го вложуваш и шириш позитивна енергија! Прекрасни јога часови. ”

Ирена С, Април 2020

“ Прекрасни и многу моќни медитации води Билјана ”

Катерина М, Април 2020

“ Најдобрата ОНЛАЈН медитација! Ти благодарам за несебичната подршка која ни ја пружаш во овие карантински денови. ”

Анита К, Април 2020

“ Прекрасно како и секогаш. Ми ја враќаш насмевката и крилјата . Ти благодарам Биби што го правиш ова и што ни ги разубавуваш животите. ”

Ирена И, Мај 2020

“ Прекрасно искуство за сите сетила . Фала многу Билјана ”

Александра К.Б, Април 2020

“ Презадоволна сум после секој час и се чувствувам одлично. Добро е што постоиш инче ќе требаше да те измислиме. Благодарам од срце! ”

Сузана Љ, Април 2020

“ Прекрасни онлајн часови и дружба ”

Кираца К, Април 2020

“ Вежбите и медитациите во комбинација со ликот и гласот на Биљана Пешева се искуство кое ти го олеснува денот, месецот, годината… БРАВО Биљана за идејата да направиш онлајн вежби за јога и медитации во време кога на сите и те како ни е потребно! Царица си! Ти Благодарам што постоиш! ”

Јасмина А, Март 2020

“ Чувство на ослободување, на енергија, на растење во себе, ете тоа ни го дава Биле со медитациите и јогата. ”

Наташа Б, Март 2020

“ Дефинитивни најдобри јога часови ”

Марга С, Април 2020
Healthy YOGA
5.0
Based on 27 reviews
powered by Facebook
Zorica Koceva
Zorica Koceva
2021-10-23T06:48:07+0000
Со настанот од 22 октомври, првпат имав медитација со професионалец. Чувството на леснотија и ослободување беше... неверојатно. Ви благодарам!read more
Silvana Jo
Silvana Jo
2021-10-22T20:17:55+0000
Прекрасни медитации и асани со умерен интензитет-одлични за надминување на стрес и подобро здравје 💗
Suzana Petrevska
Suzana Petrevska
2020-12-21T19:56:29+0000
Секој час ти е со поинаков пристап , разновидни вежби, воопшто не е еднолично. Можеби на другите што вежбаат подолго... со тебе тоа им е нормално, но јас бидејќи само два месеца вежбам со тебе, правам споредби со претходните вежбања и навистина ми е многу поубаво со тебе. Часот ми поминува за миг, и релаксациите исто така ти се секогаш различни.Многу ти благодарам и за јога вежбите и за медитациите за одврзување.❤read more
Tanja Popovic
Tanja Popovic
2020-08-11T18:33:27+0000
Svakodnevni brzi nacin zivotq u Holandiji dovodi do stresnih situacija , zahvaljujuci tebi Bile i tvojim online... casovima pocela sam polako da se opustam . Pomazes mi da vratim vitalnost tela i harmoniju duha. Veliko ti hvala za to . Najbolja si.❤️read more
Snezana Budimovska
Snezana Budimovska
2020-04-24T15:46:52+0000
Одлични водени медитаци. Билјана е вистински професионалец. Посебно го ценам нејзиниот ангажман во ова време- невреме.... топло ја препорачувам🙏read more
Irena Stameska Gjerovska
Irena Stameska Gjerovska
2020-04-10T08:16:03+0000
Секоја чест Билјана за трудот кој несебично го вложуваш и шириш позитивна енергија! Прекрасни јога часови.
Irena Apostolova
Irena Apostolova
2020-04-09T21:06:30+0000
Elevates the vibes, motivates, inspires to action 🧘‍♀️
Anita Kavrakova
Anita Kavrakova
2020-04-09T18:11:29+0000
Najdobra ONLINE meditacija! Ti blagodaram za nesebicnata podrshka koja ni ja pruzash vo ovie teshki karantinski denovi... <3read more
Katarina Miloshevska
Katarina Miloshevska
2020-04-09T17:48:25+0000
Прекрасни и многу моќни медитации води Билјана ❤.
AlekSandra Boeva
AlekSandra Boeva
2020-04-09T13:15:26+0000
Најдобрите часови по јога во време на вонредна состојба, а и воопшто ❤️
Suzana V.Kenjeres
Suzana V.Kenjeres
2020-04-08T20:41:24+0000
Sekoja cest na Biljana za inicijativata i uspesnata organizacija na ONLINE HATA YOGA casovite. Odlicno vodeni vezbi koi... toplo gi preporacuvam.read more
Suzana Ljuseva
Suzana Ljuseva
2020-04-06T20:19:20+0000
Biljana mnogu sum ti blagodarna za tvojata inicijativa za online joga.Prezadovolna sum i posle sekoj cas se custvuvam... odlicno.Se trudam da sum prisutna na site casovi i te predlagam na mnogu moi prijatelki da ni se priklucat.Dobro e sto postoish inace ke tebashe da te izmislime!❤Blagodaram od srce.👏Prodolzi da si super!Pozz i do ste sto vezbaat so tebe. Cuvaj se!read more
Kiraca Kostova
Kiraca Kostova
2020-04-01T19:23:31+0000
Prekrasni onlajn casovi, prekrasna onlajn druzba 😀😀😀
Natasa Bozinovska
Natasa Bozinovska
2020-03-30T19:17:39+0000
Cuvstvo na osloboduvanje,na energijana rastenje vo sebetoa ni go dava Bile so meditaciiteti blagodarime sto ne... pravis da se cuvstvuvame GOLEMIread more
Snezana Gjosevska
Snezana Gjosevska
2019-06-02T17:50:33+0000
Samo so pozitiven instructor vo jogata ima uspeh instructor Biljana Pesheva❤️👌😘
Elena Mangova
Elena Mangova
2019-04-09T11:40:12+0000
The best yoga and meditation 🙂
Nena Atanasoska
Nena Atanasoska
2018-12-12T13:17:10+0000
Prekrasno ,a za instructorkata Biljana najpofalni zborovi
Lira Sekulovska
Lira Sekulovska
2018-12-10T21:05:49+0000
Toplo preporacuvam. Odlicen instruktor, pozitivna energija i relaksiracka atmosfera.Vreme posveteno za sebe i svesnost... vo disenjeto.Samo superlativi za vodenjeto na casovite !read more
Bisera Strezoska Krstevska
Bisera Strezoska Krstevska
2018-12-10T20:25:00+0000
Vistinsko opustanje na teloto I umot so milozvucniot glas na Biljana. 5 zvezdi.😀
Suzana Prodanova
Suzana Prodanova
2018-12-10T08:46:05+0000
prekrasen instruktor,so zadovolstvo gi posetuvam nejzinite casovi
Sonja Mitevska
Sonja Mitevska
2018-12-09T09:28:40+0000
the voice of instructor is calming
Slavica Danilovska Spiroska
Slavica Danilovska Spiroska
2018-12-08T12:43:06+0000
Посветеност и многу љубезен пристап кон сите луѓе, и сето тоа поткрепено со голема стручност. Од срце ❤️
Daniel Georgiev
Daniel Georgiev
2018-12-08T10:39:01+0000
Najdobronamerno ja preporacuvam na pocetnici i iskusni tragaci na Vistinata kako del od duhovniot razvoj... So Ljubov
Jasmina Kostoska
Jasmina Kostoska
2018-12-08T09:49:26+0000
Preporacuvam na site ljubiteli na joga! 👍👍👍
Sasha Sarauleva
Sasha Sarauleva
2018-12-08T07:56:57+0000
Релаксација,позитивна енергија🙏
Matilda Sretenovska
Matilda Sretenovska
2018-12-08T07:51:53+0000
*****moja preporaka da se primenuva joga e zaradi zdravjeto, vezbanje, disenje, smiruvanje
Jule Jugoslava
Jule Jugoslava
2018-12-08T07:34:27+0000
Стручност, посветеност, мотивација за душевна сатисфакција... Препорачувам од се срце !
Next Reviews